Hvad kan du gøre?

Der er gode muligheder for at få det bedre eller blive helt rask med den rette behandling. Ii følge en stor svensk undersøgelse fik 80 % af de konstateredekofferdam kviksølvsyge patienter det bedre efter amalgamsanering. Under en sanering frigøres der store mængder af giftige kviksølvdampe, når der bores sølvfyldninger ud. For at du ikke optager disse dampe, er det meget VIGTIGT, at tandlægen sørger for den rette beskyttelse.

De kviksølvfri tandlæger, som FmSD anbefaler, er alle medlem af Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin (DSOM) og arbejder ud fra følgende principper:

Som minimum, Clean-up sug eller kofferdam (se billedet), maske over næsen med frisklufttilførsel samt punktsug over ansigtet, kultabletter og alkoholskylning af mundhule og svælg før udboring.

OBS!
Gravide og ammende kvinder bør generelt vente med store amalgamudskiftninger til efter de har født og er ophørt med at amme, for at beskytte både foster og barn mod stor kviksølvbelastning.

 

Afgiftning
Efterfølgende bør du afgiftes for det kviksølv, der har ophobet sig i kroppen. Her findes flere muligheder, som foreningen kan rådgive om - vi har erfaring fra medlemmer, der har søgt hjælp både hos konventionelt uddannede læger og hos alternative behandlere.


Mad der virker afgiftende

Fiber- og proteinrig mad: Alle økologiske grøntsager- særligt bælgfrugter, bønner og spinat, boghvede, brune ris, frugt, hel hirse, hele korn, sojabønner, tofu, æg og lyst kød.
Svovlholdige fødevarer som løg og hvidløg.
Tang, smør, salt og udrensende urter som f.eks. hvidløg og koriander.
Essentielle fedtsyrer fra f.eks.: Fisk, hørfrø, kæmpenatlysolie, læge-hjulkroneolie, solsikkefrø, græskarkerner samt olivenolie, tidsel- og valnøddeolie


Fødevarer der bør undgås

Kaffe, sort te, sodavand og alkohol.
Kviksølvholdige fisk som f.eks. tun, sværdfisk og skalddyr.
Raffineret hvedemel, margarine, fiskeprodukter, fisk og svinekød.
Sukker, alle søde sager, chokolade og kunstige sødemidler
Rygning, der øger kviksølvfrigørelse.
Tyggegummi, som frigør kviksølv fra fyldninger.
Calcium og dolomit-tilskud samt calciumholdige fødevarer som f.eks. oste og mælkeprodukter, da inaktivt calcium forhindrer kviksølv i at forlade kroppen.
Stress.

Det anbefales at tage kosttilskud i større doser mindst 1 uge før udskiftning af fyldninger og op til 3 måneder efter saneringen. Især antioxidanterne C- og E-vitamin, B5- og B6-vitamin, øvrige B-vitaminer (kompleks), folinsyre (B9), Co-enzym Q10, magnesium, mangan, selen og zink virker afgiftende og styrkende for immuniteten.